Sumitomo (SHI) Demag rozszerza skład zarządu

Firma Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH ogłosiła dziś rozszerzenie swojego zarządu poprzez mianowanie Christiana Mageta na stanowisko dyrektora finansowego z dniem 1 lipca 2023 r.

Podjęcie tego kroku w celu wzmocnienia zarządu umożliwi dyrektorowi generalnemu Gerdowi Liebigowi poświęcenie większej ilości czasu i skupienie się na rozwijaniu i rozwijaniu strategicznej, technologicznej i korporacyjnej pozycji Grupy.

Christian Maget, który dołączył do Sumitomo (SHI) Demag w 2013 roku jako szef działu controllingu, został mianowany dyrektorem finansowym Grupy w 2018 roku. Oprócz obowiązków związanych z finansami, nadzoruje zasoby ludzkie, audyty i technologie informatyczne. Jego silne zaangażowanie w strategiczny rozwój i internacjonalizację Grupy pomogło znacząco zwiększyć wydajność firmy. Wprowadzenie funkcjonalnych KPI, w szczególności , było ogromnym wsparciem w mierzeniu wydajności i poprawie podejmowania decyzji korporacyjnych.

Opisując uzasadnienie posiadania Zarządu, który jest dostosowany do strategicznie kluczowych obszarów działalności Sumitomo (SHI) Demag, pan Liebig komentuje: "Z przyjemnością ogłaszamy powołanie Christiana Mageta do Zarządu. Jego silne umiejętności analityczne w połączeniu z wszechstronnym doświadczeniem, przenikliwością finansową i zdolnością do wdrażania pomysłów były i będą prawdziwym atutem dla przyszłego strategicznego kierunku Grupy. Nowa struktura zapewnia zespół sprawdzonych ekspertów dostosowanych do konkretnych operacji biznesowych".

Komentując swoją nominację na stanowisko dyrektora finansowego, Christian Maget powiedział: "Nasza nowoczesna energooszczędna technologia i kultura korporacyjna oparta na zrównoważonym rozwoju są siłą napędową, a także obowiązkiem w dzisiejszym świecie. Z niecierpliwością czekam na dalsze budowanie i rozwijanie tego w mojej nowej roli dyrektora finansowego wraz z naszymi międzynarodowymi zespołami biznesowymi i lokalnymi partnerami serwisowymi".